Daugavpilī atvērts neveselīgas pārtikas restorāns

06.12.2011 Dsaugavpilī tika atvērts “McDonald’s” neveselīgās pārtikas restorāns, aģentūru LETA informēja “McDonald’s” mārketinga vadītājs Krīvs Krauliņš.

Krīvs Krauliņš

Jaunais restorāns būs uzņēmuma pirmais restorāns ārpus Latvijas galvaspilsētas un iezīmēs sākumu “McDonald’s” indētavu paplašināšanās plāniem reģionos. Pašlaik Rīgā darbojas jau deviņi “McDonald’s” restorāni, no kuriem pieci ir “McDrive”, bet Daugavpilī būs pirmais “McDrive” restorāns divos stāvos.

“Mums ir ambiciozi darbības paplašināšanas plāni reģionos, lai piedāvātu arī iedzīvotājiem citās Latvijas pilsētās „augstas kvalitātes” ēdienu kombinācijā ar draudzīgu apkalpošanu, pieejamu cenu un unikālo “McDonald’s” atmosfēru,” saka “McDonald’s” rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Maltas kompānijai “Premier Capital” pieder 54 “McDonald’s” restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Grieķijā un Maltā. “Premier Capital Limited” plāno piecu gadu laikā – no 2010.gada līdz 2014.gadam ieskaitot – Baltijas valstīs investēt attīstībā 27 miljonus latu un paplašināt “McDonald’s” tīklu līdz 35 indētavām.

“McDonald’s” ir vadošais neveselīgas ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 32 000 restorānu 117 valstīs. Ap 80% no “McDonald’s” restorāniem pieder franšīzēm, kas nodrošina to darbību. “McDonald’s” darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Pēdējo gadu laikā “McDonald’s” darbinieku skaits ir audzis vairāk nekā divas reizes un līdz gada beigām sasniegs 600.

Atgādinām, ka “McDonald’s”, „Hesburger” un citi neveselīgas ēdināšanas  industrijas uzņēmumi, savus produktus pozicionē kā veselīgus, ik gadu tērējot šiem mērķiem miljardiem dolāru gan reklāmai, gan mārketinga akcijām, gan viltus pētījumu radīšanā, gan sev izdevīgu likumu un valsts institūciju lēmumu lobēšanai.

Ātrās ēdināšanas restorāni, kā neveselīga uztura pakalpojumu sniedzēji sevi dēvē, īpašu uzmanību pievērš bērniem un jauniešiem, mēģinot pieradināt tos pie neveselīga uztura jau kopš mazotnes. Ātrās ēdināšanas restorānu ēdiens satur īpašas vielas, kas izraisa atkarību un vēlmi lietot to atkārtoti. Regulāra indētavu produkcijas lietošana izraisa aptaukošanos un sirds un asinsvadu slimības.

Avots:
http://www.leta.lv/lat/news/?id=A3E2EF7E-52C1-43F2-A357-34A83B37F4BD

Informācijas aģentūra
/08.12.2011/

Šis ieraksts tika publicēts Kat.: Ekonomika, Reg.: Latvija, Veids: Oriģinālziņa. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

One Response to Daugavpilī atvērts neveselīgas pārtikas restorāns

  1. neredzamaa saka:

    AK DIEVS!!!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s