Ķīnieši sāk nostiprināties Latvijā

00245_kiniesiLatvijā arvien vairāk iebrauc ķīnieši. Par to ziņo prese un par to liecina arvien biežāk ielās sastopamie ķīnieši. Pats šāds fakts un tas, kā par to raksta, liecina, pirmkārt, par to, ka daudzi Latvijā nesaprot, ar ko tas draud, un, otrkārt,  par latviešu, maigi izsakoties, aprobežotību.

Mazliet par Ķīnu un ķīniešiem

Ķīna ir sena kultūra ar senām civilizācijas tradīcijām un ar pasaules pārvaldības ambīcijām. Ķīnā dzīvo vairāk kā miljards cilvēku. Tās sabiedrisko iekārtu varētu nosaukt par autoritāru trockistisku sociālkapitālismu komunistiskās partijas vadībā.  Ķīnā ražo gandrīz jebko, ļoti lēti un tā apgādā pasauli ar gandrīz visām rūpniecības precēm.  Pēc ekonomiskās izaugsmes prognozēm Ķīnas ekonomika tuvāko gadu laikā apsteigs ASV ekonomiku un Ķīna kļūs par pasaules ekonomiski attīstītāko lielvalsti. Ķīna ir lielākais ASV kreditors. ASV bezjēgā drukā naudu un izlaiž pilnīgi bezvērtīgas parādzīmes, kuras ir zināms ka nekad netiks atmaksātas, bet visa pasaule, tai skaitā Ķīna – vislielākā apjomā no visiem, par to dod šiem parazītiem savas preces un resursus. Ķīna strauji bruņojas. Bet Holivudas filmās parādās arvien vairāk ķīniešu , tai skaitā kā pozitīvie tēli.

2013.gada sākumā augsta līmeņa Ķīnas amatpersona galvenajā Ķīnas laikrakstā oficiāli paziņoja, ka globālā pasaule tiek pārvaldīta bezatbildīgi un ka Ķīnai ir jāuzņemas vadošā loma pasaules pārvaldībā.  Ķīnieši ir ļoti uzmanīgi un viņiem ir senas un dziļas disciplīnas un vecāku (spēcīgāko) cienīšanas un pakļaušanās viņiem tradīcijas. Tāpēc šis ir bezprecedenta paziņojums, kas līdzinās smalkam kara pieteikumam nojukušajai, izvirtušajai un arvien impotentākajai ASV un Rietumiem kā tādiem.  Šādu rīcību var izskaidrot vai nu ar ķīniešu pilnīgu pārliecību, ka ar ASV un Rietumiem ir cauri un ka tie vairs ne uz ko nav spējīgi un var droši un atklāti sākt pārņemt varu pasaulē, vai arī ar to, ka īpaši slēpties vairs nav jēgas, jo ASV neatgriezeniski un jau pietiekami atklāti organizē karu pret Ķīnu.  Ķīniešu parādīšanās proamerikāniskajā Latvijā ir jāskata arī šo globālo procesu kontekstā.

Ķīnas ekspansija visā tās vēsturē pārsvarā notikusi mierīgā ceļā. Notiekot Ķīnas attīstībai, pieaug iedzīvotāju skaits, daļa iedzīvotāju dodas uz tuvējām teritorijām, apmetas tur uz dzīvi, iesakņojas, sāk veidot savas kopienas un lēnām, pakāpeniski sāk izspiest vietējos iedzīvotājus. Ja vietējie neko nedara, tad ar laiku ķīnieši tos nomāc un asimilē, ja pretojas, tad vai nu ķīnieši pakļaujas, ja ir mazākumā un nejūtas pietiekami spēcīgi, vai arī, ja jūt neapšaubāmu savu pārsvaru, tad visnežēlīgākā kārtā izrēķinās ar nemiera cēlājiem.

Mūsdienās kopumā maz kas ir mainījies, ķīnieši joprojām rīkojas līdzīgi, tikai globālā pasaulē cilvēki var tikt brīvi pārvietoti nevis uz blakus teritorijām, bet uz jebkuru kontrolētu teritoriju.

Ķīnieši ir ļoti uzmanīgi, jo īpaši svešā teritorijā. Viņi ir disciplinēti un pakļāvīgi vispārpieņemtajā hierarhijā augstākstāvošajiem.  Tai pat laikā ķīnieši ir arī ļoti pacietīgi, prot nogaidīt un sagaidīt savu izdevību/īsto mirkli. Viņiem ir dziļas un izsmalcinātas pārvaldes tradīcijas, tai skaitā, izmantojot slepenas pārvaldes metodes. Viena no Rietumu pasaulē praktiski izmantotajām vadības teorijas ābecēm ir ķīnieša Sun Dzi traktāts „Kara māksla”, kas ir tikai viens, pats slavenākais no daudzajiem šāda veida darbiem ķīniešu literatūrā.  Zinātāji baltajiem cilvēkiem ar pozitīviem mērķiem nerekomendē stāties Rietumu slepenajās organizācijās (masonos u.c.), lai no iekšienes panāktu kādu pozitīvu rezultātu, jo viņi nav spējīgi uz tik pārliecinošu un dziļu citu apmānīšanu; uz ko tādu bez žīdiem un iespējams vēl kādas tautas vēl esot spējīgi japāņi un ķīnieši.

No Padomju laika pieredzes un specizpētes materiāliem par ķīniešu teritoriālām ekspansijas metodēm ir zināms sekojošais:
1. Pirmais, ko ķīnieši dara, ienākot svešā teritorijā, viņi cenšas izveidot savus atbalsta punktus, tas ir savus kvartālus. Ja ķīnieši apmetīsies kur uz dzīvi, tad pilnīgi noteikti drīzumā tur sāks apmesties citi ķīnieši arvien lielākā apjomā un viņi sāks veidot savas noslēgtas kopienas. Tas ir neizbēgami.
2. Ja ķīnieši uzņemas atbildību par kaut ko, tad viņi vienmēr piesaista tikai ķīniešus. Tas ir, ja ķīnietis nodarbojas ar kādu biznesu, tad darbā viņš maksimāli ņems tikai un vienīgi ķīniešus. Ja nav ķīniešu, tad viņš panāks, lai ķīnieši tiktu ievesti. Kā piemēru te var minēt starptautiskās  medicīniskās palīdzības programmas Āfrikai. 1970-ajos, 1980-ajos gados visas pasaules valstis, tai skaitā Padomju Savienība, piedalījās šajās programmās, dodot savus speciālistus un resursus, lai nodrošinātu medicīnisko palīdzību Āfrikas iedzīvotājiem. Visu valstu speciālisti strādāja kopā. Izņemot ķīniešus, kas kategoriski pateica, ka kopā ar citiem nestrādās, bet nodrošinās noteiktu rezultātu tikai ar saviem – tas ir ķīniešu spēkiem. Šai laikā arī tika likts pamats Ķīnas ietekmei Āfrikā, kas šobrīd jau ir pietiekami ievērojama. Ķīnieši tolaik uzcēla Āfrikā  slimnīcas, nodrošināja tās ar darbiniekiem un pašus darbiniekus nodrošināja ar viņiem dzīvei nepieciešamo un arī, protams, izmantojot tikai ķīniešus.
3. Ja ķīnieši kaut kādu iemeslu dēļ nespēj izmantot tikai ķīniešus (nezina vietējos apstākļus jaunā teritorijā, nav zināšanu, nav tehnoloģiju utt.), tad viņi labprāt sadarbojas un izmanto arī svešiniekus, bet tikai tik ilgi, kamēr paši neiegūst trūkstošo resursu (zināšanas, tehnoloģijas utt.) un tad pēc iespējas pārtrauc sadarbību un strādā tālāk tikai ar ķīniešiem.
4. Pirmais, ko ķīnieši jaunajās teritorijās nodibina, ir ķīniešu restorāni, kuru aizsegā jaunajā teritorijā ienāk ķīniešu mafija, kura sāk izpētīt situāciju un radīt apstākļus, lai nostiprinātos attiecīgajā teritorijā.
5. Ķīniešu mafija ir pati nežēlīgākā mafija pasaulē, kura strādā pedantiski konsekventi, pilnībā neņemot vērā humānismu, cilvēcību un tamlīdzīgus sentimentus. Ja vajag, viņi var izdarīt visu. Ķīniešu mafija ārzemēs, pirmkārt, dzelžainā dūrē tur un vada savējos (vietējos un ieceļojošos ķīniešus) gan ierobežojot viņu darbību (nodrošinot noteiktu kārtību), gan arī organizējot maksimāli ražīgu viņu darbu. No otras puses ķīniešu mafija aizsargā savējos un savu sistēmu. Ja svešā teritorijā ķīnieši ir mazākumā, tad viņi ir elastīgi, maksā kam vajag, dara ko vajag, sarunā ko vajag, bet, ja tiek nopietni apdraudētas vitālas viņu intereses, tad viņi tās aizstāv par katru cenu, izmantojot visnežēlīgākās metodes.
6. Visbeidzot ļoti būtiska lieta. Kā jebkuras patiešām pašpietiekamas sabiedrības mafija, arī ķīniešu mafija ir saistīta ar Ķīnas valsts spec struktūrām  un ar Ķīnas politisko eliti. Un tās visas (tai skaitā mafija) ir saistītas ar Ķīnas garīgām struktūrām, sava veida ordeņiem, tempļiem utt. Plaši zināmākais un uzskatāmākais piemērs te ir Šaoļiņas klosteris .

Kas no augstākminētā izriet?

Pirmkārt, ja ķīnieši ir sākuši ieceļot Latvijā, tad viņi garantēti te sāks veidot ķīniešu kvartālus, atvērt ķīniešu restorānus, kuru aizsegā darbosies viņu mafija, un veidot citas savas sabiedriskās struktūras, tai skaitā ķīniešu skolas un bērnudārzus. Ķīnieši attiecīgi Latvijā kļūs aizvien vairāk un vairāk, un apstādināt viņu pieaugumu varēs tikai izejot no spēka pozīcijām. Cita alternatīva uz ko ir neprāts paļauties – cerēt, ka ķīniešiem šī teritorija interesē tikai kā sava veida kūrorts un ka viņi negrasās to pilnībā aizpildīt.

Otrkārt – ķīnieši šo teritoriju teorētiski ir spējīgi pilnībā pārņemt un aizpildīt pat dažu gadu laikā. No vienas puses ķīniešiem ir ļoti daudz naudas, zināšanas, tehnoloģijas, globālas pārvaldes un spēka struktūras, daudz lieku un strādāt gribošu/varošu cilvēku. No otras puses Latvija pasaules mērogā ir praktiski neapdzīvota, latvieši nīkuļo un izmirst, Latvijas politekonomiskā elite ir pilnīgi un totāli deģenerējusies, ko vairums iedzīvotāju jūt, kamdēļ bēg no valsts vai arī apātiski nīkuļo, vai dekadentiski pirms nācijas nāves uzdzīvo (kritiskā situācijā šo valsti un šo deģenerātu eliti neviens neaizstāvēs un attiecīgi to ir iespējams paņemt kā saka ar „plikām rokām”). Latvieši 20 gadu laikā ir pierādījuši sevi kā politiski aprobežotus idiotus, kuri nesaprot valsts būtību un kuri neprot pārvaldīt pat tik mazu un ļoti labos apstākļos atrodošos valsti. Latvijas valsts struktūras, jo īpaši politiķi, prokuratūra un tiesas, ir pilnīgi amorālas, stulbas un pilnībā pērkamas, pie tam par samērā lētu naudu. Latvijā ir maz tālredzīgu cilvēku un viņiem šai sabiedrībā ir minimāla teikšana – visu nosaka aprobežoti egocentriski stulbeņi. Abi šie apstākļi kopā rada vislabvēlīgākos apstākļus ātrai un pilnīgai  ķīniešu ekspansijai Latvijas teritorijā.

Treškārt, par cik ķīnieši jau ir uzsākuši ieceļošanu un presē parādās ķīniešus reklamējoši raksti, viņi jau ir nodibinājuši pietiekami ciešas attiecības ar kādu no pietiekami ietekmīgiem Latvijas politekonomiskiem spēkiem, kurš par saviem pakalpojumiem saņem gana ievērojamu materiālo atalgojumu.  Tas savukārt liecina par to, ka Latvijas politekonomiskā elite ir deģenerējusies un sajukusi prātā tik tālu, ka tā sāk veikt atklāti suicidālas darbības. Vispirmām kārtām tas attiecas uz tiem politekonomiskajiem spēkiem, kas paši tieši nav iesaistīti ķīniešu „ievešanas” biznesā, bet mierīgi noskatās, kā tas notiek, jo viņi tiks iznīcināti pirmie (adekvāta viņu darbība būtu to personāžu neitralizācija, kuri, apdraudot visus,  atļaujas ko tādu).  Tas pats attiecas arī uz pašiem ķīniešu importētājiem, jo, lai gan viņi īstermiņā labi nopelnīs un atrisinās savas niecīgās problēmiņas, arī viņi neizbēgami tiks atstumti no procesu ietekmēšanas šai teritorijā.

Kā tas notiks?

Tātad pirmais ķīniešu restorāns jau ir nodibināts. Tur strādājošie ķīnieši jau ir izpētījuši situāciju, nodibinājuši sakarus, vienojušies par sadarbību ar dažiem ietekmīgiem vietējiem idiotiem un ir uzsākuši masveida ķīniešu ievešanu. Tas ir, tiek uzpirkti īpašumi, kārtotas uzturēšanās atļaujas un tiek likts pamats vietējām ķīniešu organizācijām. Šis ir teritorijas pārņemšanas procesa pats sākums, kurš var ilgt arī ilgāku laika periodu, un noslēdzoties kuram Latvijā ir jābūt pietiekami stabiliem ķīniešu kvartāliem un labi funkcionējošām, vietējā sabiedrībā integrētām ķīniešu organizācijām. Pirmie ķīnieši centīsies maksimāli apgūt vietējās tradīcijas, valodu un izprast jauno apkārtni, un viņi būs starpnieki starp vietējiem un vēlāk iebraukušajiem ķīniešiem, kuriem vietējās valodas un tradīciju zināšanas nebūs obligātas.

Ķīniešu kvartālu veidošanas un nostiprināšanas process notiks paralēli ar viņu organizāciju izveidi un to ietekmes nostiprināšanu, kā arī maksimāli plašu sakaru nodibināšanu vietējā vidē. Jo vairāk nostiprināsies ķīniešu kvartāli, jo vairāk un spēcīgākas būs ķīniešu organizācijas, jo lielāka ietekme tām būs, jo vairāk tām būs sakaru, jo vairāk tām būs iespēju, kas ļaus paplašināt savus kvartālus, ievedot jaunus darbiniekus, nostiprināt esošās organizācijas un veidot jaunas, iespiesties jaunās ietekmēs sfērās, kas dos vēl lielāku ietekmi, kas atkal dos vēl lielāks iespējas paplašināt kvartālus  utt. pa pieaugošu spirāli.

Lūk, viens mazs piemērs no personiskās pieredzes, kā ķīnieši jau tagad veido sakarus ar vietējiem. Jūnija sākums, Rīga, Forum Cinemas. Stāvu rindā pēc biļetēm un vēroju interesantu priekšā stāvošu pāri. Rinda ir pagara un virzās lēni, tāpēc ir laiks pavērot un padomāt. Man priekšā stāv miesās ražens un pagarš (ap 2 metri) ķīnietis un viņam blakām viens parasts latviešu meitēns, domājams no laukiem. Meitene nepārtraukti čalo angļu mēlē par ļoti stulbiem tematiem. Viņai nav ko teikt, bet viņa grib runāt, viņa burtiski plīst pušu aiz laimes, ka ir nogrābusi „tādu veci”, tik tiešām īstu vīrieti. Viņa bez pārspīlējumiem ir gatava turpat uz vietas viņam kārties kaklā un nelaist prom, un attur viņu šķiet tikai ķīnieša atturīgais un skarbais izskats.

Ķīnietis savukārt klusē un skatās apkārt ar pētošu, novērtējošu skatienu. Tikai ik pa brīdim pieklājības pēc viņš īsi un klusi kaut ko viņai atbild. Meitenei ir pilnīga taisnība, šis tik tiešām ir īsts vīrietis, par ko liecina nevis viņa raženais augums, bet gan sejas izteiksme un skatiens. Viņa skarbajā, rētainajā sejā ir redzamas pietiekami lielas praktiskās dzīves pieredzes pazīmes, bet viņa skatiens un uzvedības maniere liecina, ka viņš ir radis pavēlēt.  Pirmā asociācija, ieraugot  ķīnieša seju , ir vilks. Klasisks vilku dabas pārstāvis – skarbs, majestātisks un plēsīgs. Meitene savukārt nav pat aita un pat ne aita kubā, bet gan daudz lielākā pakāpē. Viņa man asociējas ar iepazīšanās portāliem, kur šādas meitenītes pavada savu brīvo laiku, cerībā noķert „lielo lomu”. Un, lūk, viņai tas ir izdevies un viņa ir bezgala laimīga. Ķīnieša un meitenes intelektuālā un būtības starpība ir milzīga, starp viņiem ir bezdibenis, viņiem nevar būt nekas kopīgs, bet viņš tomēr ved viņu uz kino. Viņš to nevar nesaprast, bet viņa nesaprot, jo ir sajūsmā par to ka „tāds vecis” par viņu ir ieinteresējies. Un viņa izdarīs viņam visu, viņa izstāstīs viņam visu, viņa iesaistīs draugus, paziņas, radiniekus, ja viņš to lūgs, viņa būs viņam maksimāli uzticīga. Un tas gan var saistīt, vismaz uz kādu laiku. Un vai tieši tas nav vajadzīgs, ja nepieciešams iesakņoties svešā un nepazīstamā vidē?!

Tātad ķīniešu kvartāli aug (viņi kļūst skaitliski vairāk), viņu organizācijas vairojas un kļūst ietekmīgākas, viņi nodibina arvien vairāk sakarus ar vietējiem un sāk arvien vairāk iespiesties viņu vidē un ietekmēt to. Nonākot līdz šai stadijai, varēs pilnīgi droši teikt, ka ķīnieši te ir uz palikšanu un nekad paši projām vairs nebrauks. Bet viņi vēl nebūs te saimnieki, viņi būs vieni no, viņi būs vēl uzmanīgi, pieklājīgi, paklausīgi.

Pilnīgas teritorijas pārņemšanai nepieciešamie priekšnoteikumi ir tirdzniecības, celtniecības un nekustamo īpašumu uzņēmumu nodibināšana (protams ar attiecīgu politisko jumtu, ko sākuma stadijā vienkārši nopirks).

Tiklīdz ķīnieši sāks nodarboties ar tirdzniecību, ja viņiem to atļaus, viņi pietiekami ātri izveidos savu tirdzniecības ķēdi un izkonkurēs visus citus tirdzniecības tīklus, jo ķīnieši preces pirks pa tiešo un spēs nodrošināt daudzkārt zemāku cenu un daudzkārt lielāku izvēli kā vietējie badakāši (cenu starpība starp Latvijā nopērkamām precēm un to pašizmaksu Ķīnā ir līdz pat 20 reizes un iespējams, ka atsevišķām precēm pat vairāk). Savukārt pārņemot tirdzniecības ķēdes, viņi praktiski pārņems kontroli pār visu ražošanu, kas orientējas uz vietējo tirgu, jo būs iespējas pieņemt vai nepieņemt vietējā ražojuma preces veikalos, kas savukārt dos papildus iespējas iesaistīties arī ražošanas biznesā, atbalstot perspektīvākos virzienus, slāpējot neperspektīvos un, protams, arī konkurentus.

Eksportspējīgajiem uzņēmumiem ķīniešu partneri varēs piedāvāt nodrošināt piekļuvi milzīgajam Ķīnas tirgum, kas Latvijas alkatīgajiem maitām ir vairāk kā kārdinoši. Kad viņi būs uzsēdināti uz Ķīnas tirgus adatas, tad pēc kāda laika varēs sākt runāt par nepieciešamību krasi palielināt ražošanas apjomu, kam protams būs nepieciešams darbaspēks, kura protams te uz vietas nav un kur ķīnieši ļoti laipni būs ar mieru izpalīdzēt.

Savukārt nekustamo īpašumu un celtniecības uzņēmumi ir nepieciešami jau straujai ekspansijai. Nekustamo īpašumu uzņēmums iepērk zemi, bet celtniecības uzņēmums ceļ mājas ieceļotājiem un jaunas ražotnes, ja nepieciešams, kurām, protams, atkal vajadzēs strādniekus (cels, protams, ķīnieši). Nonākot līdz šai fāzei, dažu gadu laikā Latvijas iedzīvotāju sastāvs var kardināli mainīties, kas  var beigties ar to, ka esošie Latvijas iedzīvotāji šai teritorijā paliek mazākumā. Te pilnīgi droši var izvietot dažus desmitus miljonus cilvēku.

Notikumi, protams, var attīstīties arī savādāk, bet, izejot no pašreizējiem apstākļiem, ir visi priekšnoteikumi, lai tie varētu norisināties arī pēc šī scenārija.

Kas ķīniešiem ir vajadzīgs?

Latvija ir ļoti pateicīga vieta jebkuras pārapdzīvotas zemes pārstāvim. Te ir daudz brīvas vietas, maz cilvēku, labs klimats, daudz ūdens, gana auglīga zeme un pietiekami daudz neskartas dabas (pat neskatoties uz bezjēgā izcirstajiem mežiem). Ķīnietim te ir paradīze, jo īpaši tādēļ, ka te nav ģimenes pieauguma ierobežojumu. Šī iemesla dēļ pastāv iespēja, ka bagātie ķīnieši labprāt te apmestos uz dzīvi kā kūrortā. Šai gadījumā pesimistiskākie scenāriji var nepiepildīties, vismaz ne tik ātri un ne uzreiz.

Latvija ir ES locekle, kurā Ķīnai ir savas intereses. Eiropa strauji izmirst, un tās teritoriju pārņem turki un arābi. Ķīniešu ilgtermiņa stratēģiem šai ziņā noteikti varētu būt kādi plāni un Latvija te viņiem var būt kā Dieva dāvana. Iekārtojoties Latvijā, ķīnieši varētu ielikt kāju ciet verošajās Eiropas durvīs. Kolonizēt vecās Eiropas valstis ir gana problemātiski, kaut vai tikai tā iemesla dēļ, ka tur jau ir pietiekami liels iedzīvotāju blīvums, bet pārņemt mazo, izmirstošo, totāli korumpēto un deģenerātu pārvaldīto Latviju ir pietiekami vienkārši. Un tas var būt kā pirmais solis ķīniešu cīņai par Eiropas mantojumu un šai gadījumā pesimistiskā scenārija izpildei ir pietiekami liela varbūtība.

Visbeidzot Latvija ir ne tikai Krievijas kaimiņvalsts un, lai kā tas arī nepatiktu aprobežotajiem nacionālistiem, arī teritorija, kuru Krievija uzskata par savu un attiecīgi tādēļ līdzīgi uzskata arī Krievijas pretinieki. Tas, protams, neliedz Krievijas pretiniekiem teikt vietējiem stulbeņiem to, ko viņi vēlas dzirdēt. Šai ziņā Latvija ķīniešiem stratēģiski ir dubulti kārdinoša zeme (gan cīņai par Eiropu, gan cīņai par un ar Krieviju). Te gan iespējams var runāt arī par zināmām ASV interesēm (Latvijā kā zināms maz kas pa īstam notiek bez ASV vēstnieka ziņas), kuri, redzot totālo esošās Latvijas elites stulbumu, impotenci un bez perspektīvumu, labprātāk to atdod ķīniešiem, nekā ļauj te atgriezties krieviem. Tāpat šāda veida gājiens var būt kā daļa no ASV pret Ķīnu plānotās kara spēles sastāvdaļa. Tā kā ASV pati ar Ķīnu labprāt nekarotu, viens no tās darbības virzieniem ir organizēt Krievijas un Ķīnas karu, kuru rezultātā abas valstis noasiņotu, bet ASV atkal uz ilgu laiku kļūtu par neapšaubāmu pasaules pirmo lielvalsti.

Ķīniešu reklāma

Latvijā pērkams ir gandrīz viss, tai skaitā žurnālisti un raksti presē. Ir iespējams nopirkt reklāmu un tas netiek slēpts, bet var nopirkt arī rakstus (TV/Radio raidījumus, sižetus, ziņas utt.), tikai par to atklāti nerunā, tomēr speciālisti, politekonomiskās virtuves pazinēji un vienkārši loģiski domājoši cilvēki to zina. Viens šāds mārketinga šedevrs parādījās arī Latvijas presē ķīniešu reklamēšanas (PR akcijas) ietvaros. Lūk šis raksts: http://nra.lv/latvija/97506-kiniesi-jau-ir-latvija-nevajag-baidities-vinu-bus-arvien-vairak.htm

Šo rakstu ļoti uzmanīgi vajadzētu izlasīt katram, kurš te vēlas palikt uz dzīvošanu vai katram, kuram kaut cik ir dārga Latvija. Raksts ir vienkārši satriecošs savā cinismā un augstprātībā. Grūti pateikt, vai tā uzskata paši ķīnieši (iespējams, ka jā), bet tie, kuri izveidoja šo rakstu un attiecīgi tie PR speciālisti, kuri tika noalgoti ķīniešu reklamēšanai, latviski runājošo  publiku pilnīgi noteikti uzskata par nelabojamiem idiotiem un necenšas pat to kādi maskēt vai slēpt. Diemžēl šāds uzskats ir pamatots, tomēr gribas cerēt, ka vēl tik traģiski ar latviešiem pagaidām nav un ka viņi spēj saprast milzīgo starpību starp krieviem un ķīniešiem.

Lūk, daži citāti no šī šedevra:
– „Latvija vēl nav iemācījusies viesmīlību pret viesiem, kuri ierodas uz palikšanu.”
– „Uz Rīgas Franču liceju šopavasar atnāca tētis – ķīnietis, lai iekārtotu savu atvasi pirmajā klasē. Mācību pārzine šaubījusies, teikusi, ka tur taču nekas nevar iznākt, jo mācības notiek latviešu mēlē. Ka bērns netiks galā. Bet tad tētis stingri pateica: «Mans bērns pēc gada būs latvietis!» „
– „Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskā centra direktore Signe Neimane atzīst …. «Ņemot vērā citu valstu pieredzi, jāsecina, ka šī nav nekāda drāma. Taču jāapzinās, ka bumba ir mūsu pusē, un te ir runa par toleranci, kultūru saprašanos, par iecietību.» „
– „Direktore Solveiga Remese spriež šādi: «Ja vecāki ir nopirkuši Latvijā īpašumu, viņi būs mūsu pilsoņi. Un bērnam skolā ir jāiet, kā es varu viņu ārā mest! Mēs nedrīkstam uz viņiem skatīties ar aizspriedumiem un bailēm.»”
– „Tomēr balto cilvēku sabiedrībā aizspriedumi ir iesakņojušies, un politiķiem, piemēram, nebija daudz jāskubina Beverīnas novada iedzīvotāji, lai viņi sāktu kurnēt par «ķīniešu uzbrukumu Mūrmuižai» tāpēc vien, ka tur kāds ar atšķirīgu ādas krāsu iepircis zemi.”
– „…ķīniešiem ir patiešām būtiski, lai mēs viņus saprastu, un latviešiem jāprotas to novērtēt.”
– „Ilgāk izlikties nemanām ķīniešus Latvijas vidē un nerēķināties ar viņiem būtu tuvredzīgi. Šī kopiena vairs nav uzskatāma par eksotisku dīvainību Latvijas tautību paletē.”
– „«Publiskajā telpā pietrūkst informācijas, kas tie ķīnieši ir.» No tā arī visas bailes un pārspīlētā piesardzība.”
– „Vēl viens maz vērtēts, bet, iespējams, pozitīvs aspekts ir tas, ka ķīnieši iebraucot pašķaidīs slāvu izcelsmes imigrantu dominanti Latvijā. «Darbaspēka trūkuma dēļ Latvijai agri vai vēlu nāksies laist iekšā cilvēkus, un tas ir jāizplāno. Krievi, moldāvi, baltkrievi varētu būt latviešiem bīstami no nacionālā aspekta. Tajā pašā laikā viņi pārstāv kristīgo kultūru, kamēr ķīnieši un indieši šķiet kaut kas pilnīgi nesaprotams.» Ir par ko domāt, un tas jādara ar skubu.”
– „Neatkarīgā taujā, ko ģimene var teikt tiem nacionāli noskaņotajiem latviešiem, kuri baidās no ķīniešiem, no viņu invāzijas. Zanmings atvaicā: “Bet, kāpēc no mums? Kāpēc ne no krieviem? Krievi taču ir daudz lielāki!””
– „Latviešiem tiešām ir daudz fobiju. Varbūt pienācis laiks tās sākt ārstēt.”

Tātad, bauri, mācamies būt viesmīlīgi, bumba ir mūsu pusē, mums jābūt iecietīgiem pret ķīniešiem, jo viņi iebraucot pašķaidīs slāvu izcelsmes imigrantu dominanti Latvijā. Ķīnieši grib mācīties latviešu skolās un bērnudārzos un grib, lai viņu bērni būtu latvieši, un viņi mūs neapdraud tik lielā mērā kā krievi, kuri ir daudz lielāki. Ir par ko domāt, un tas jādara ar skubu. Lūk, tā!

Bet pret krieviem mums nav jābūt iecietīgiem un tiem mēs varam atņemt skolas, bērnudārzus, ņirgāties par viņu vērtībām, reliģiju un visādi citādi spļaut viņiem virsū, jo te, redzies, esot Latvija (reāli gan vairs nē). Un tas viss, neskatoties uz to, ka viņi ir latviešiem radniecīgākā tauta un to cik daudz krievi latviešu labā ir darījuši (un dara joprojām, tiesa gan vairs ne aiz sava prāta). Bet pats galvenais, latvieši to droši var darīt laikā, kad paši izmirst, kad viņu valsts ar pašu atbalstu gandrīz jau pilnībā ir likvidēta un tiek likvidēta jau sabiedrība, tiek sperti jau pirmie soļi pedofilijas legalizācija un kad visu šai teritorijā dzīvojošo cilvēku izdzīvošanas jautājums ir spēja nestrīdēties un vienoties praktiskā darbībā.

Lūk, vēl daži raksti par ķīniešu iebraukšanas tēmu:
http://www.aprinkis.lv/latvija/item/11065-biedejosi-pec-37-gadiem-latviesi-bus-izteikta-minoritate
http://www.apollo.lv/zinas/vai-gaidams-straujs-kiniesu-imigrantu-piepludums-un-vai-latviesiem-jajutas-apdraudetiem/577530
http://staburags.diena.lv/portals/viedokli/raksts.html?xml_id=33585

Ironiski, bet fakts – tai pat dienā, kad apollo.lv bija lasāms raksts par to, ka latviešiem nevajadzētu justies apdraudētiem no ķīniešiem, tajā pašā apollo.lv, tikai citā vietā bija lasāma ziņa par to, kā ķīnieši uz citu dzīvesvietu ir pārvietojuši 2 miljonus tibetiešu (http://www.apollo.lv/zinas/hrw-kina-uz-socialistu-ciematiem-parvietojusi-divus-miljonus-tibetiesu/574353
), tā ka nebaidāmies droši. Un tas nebūtu nekāds brīnums, ja vēsture izlemtu kārtējo reizi pajokot un …… latvieši pilnā mērā izbaudītu starpību starp krieviem un mazāk radniecīgām un iejūtīgām tautām, kaut vai tiem pašiem ķīniešiem.

Bet varbūt tomēr labi, ka tā

Ķīnieši ir atnākuši un viņi tik tiešām reāli var paātrinātā tempā pielikt punktu latviešu tautas eksistencei. Tikai pāris gadu uzcītīgu pūliņu, un esošie Latvijas iedzīvotāji (gan latvieši, gan krievi) šai teritorijā var būt mazākumā.

Bet nav ļaunuma bez labuma un varbūt tomēr labi, ka tā.

Pirmkārt, tā var būt reāla iespēja latviešiem beidzot saprast līdz kam tos ir novedusi viņu pašreizējā politekonomiskā elite un tās Rietumu saimnieki, kas uzcītīgi ir visus šos gadus tikuši atbalstīti tikai tukšu nacionālo saukļu dēļ. Šī ir iespēja saprast, cik ciniski latviešiem ir melots par Padomju savienību un krieviem un cik ciniski ar to ir visu šo laiku manipulēts. Un tā ir iespēja beidzot reāli apvienot pūliņus, lai sakoptu un aizstāvētu šo teritoriju. Vispirmām kārtām tas ir jāsaprot tieši latviešiem, kuri (kuru muļķība) vistiešāk un visvairāk ir vainīgi pie pašreizējās katastrofas.

Cerība ir laba lieta, bet es zinu pietiekami daudz it kā normālus latviski runājošus cilvēkus, kuri ir tik aprobežoti, ka šīs vienkāršās patiesības nesaprot. Jā, viņiem nepatīk arī ķīnieši, jā, viņiem nepatīk, kas notika un notiek ar Latviju, bet šo viņi saprast nespēj. Tiklīdz tiek skarts nacionālais jautājums, viņiem domāšana atslēdzas un viss līdz absurdam tiek skatīts tikai caur šo prizmu. Ja tik nelabojami slimi ir vairums latviešu, tad ar šo tautiņu neatgriezeniski ir cauri un to līdz pat kapa malai spēs pēc sava prāta dancināt jebkāda kaluma nelieši.

Tā kā latvieši ir tik aprobežoti, ka savā vairumā tālāk par primitīvu nacionālo jautājumu neko neredz un nesaprot, tad to līdz šim ir izmantojuši un izmanto nelieši jebkuru savu mērķu sasniegšanai un savu noziegumu un neizdarību attaisnošanai. Ja kaut ko amorālu vajag izdarīt, tad dēļ krieviem. Ja kas ir ne tā, tad dēļ krieviem. Ja ir jāpacieš kaut kas, tad tādēļ, lai neatgrieztos krievi. Līdz šim šī formula ir perfekti strādājusi un, aizsedzoties ar krievu jautājumu, Latvija ir totāli izlaupīta, izpostīta, ir attaisnoti pedofili, tiek plaši propogandētas izvirtības, atdots un nodots it kā izcīnītais un svarīgais Latvijas valstiskums un pat jau tiek gatavota pāreja uz angļu valodu (saprotama lieta – tā taču nav krievu valoda). Un kas pats galvenais – šī visa ārprāta rezultātā normālu cilvēku Latvijas politekonomiskajā elitē praktiski vairs nav palikuši, tikai vieni vienīgi nelieši (vienalga viss, ka tik pašam labi par katru cenu) un izdzimteņi (homoseksuālisti-pedofili, kuru šajās aprindās ir pietiekami daudz).

Un te ir atkal jāsaka, ka varbūt tiešām labi ka tā, jo ķīnieši pilnīgi noteikti šo neliešu varzu ir spējīgi iznīdē un to noteikti arī izdarīs, kolīdz gūs pārsvaru. Un tā savukārt ir cerīga ziņa, jo tādus maitas tik lielā koncentrācijā nedrīkst atstāt rīcībspējīgus, jo viņi ar savu brīvu eksistenci apdraud visu cilvēci.

Informācijas aģentūra
/07.08.2013/

Šis ieraksts tika publicēts Kat.: Politika, Reg.: Latvija, Veids: Analīze, versija, viedoklis. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

11 Responses to Ķīnieši sāk nostiprināties Latvijā

  1. miltons saka:

    Līdzsvarsrs dabā.Līdzsvars cilvēcībā un Eiropas Savienībā,kas radīta ar domu saskaņot atiecības :Amerika ,Āzija,Eiropa.Ja neizdosies,tad rakstā minētie “”paredzējumi”piepildīsies pēc pilnas Programmas.Ceru,ka “”globalizācijas procesa autori ARĪ par šo jautājumu ir nomodā.Latvijas kolonizācija jau notiek-elektroviilcienā uz 1 Latvieti saskaitām 2 krievi un 1 ebrejs-tas pats moments acīmredzams Rīgas ielās.DELFI””automātiski no Latviešu valodas pārslēdzas””uz krievu tekstu.Nekā priecīga.

  2. Kiril saka:

    Labs raksts, patiesiba , kienisus vispar neiespejams integret. parak senas kulturas tradicijas, vienkasrsi redzam ka pardodas zeme un valsts

  3. Dana saka:

    Raksts ir tāda patiesība, kādu vajadzētu saskatīt katram Latvijā dzīvojošam. Nacionālisti tiešām ir aprobežoti, paši nesaprot pret ko cīnās. Ja papētītu ne tikai neseno vēsturi, bet arī tūkstošiem gadu atpakaļ, tad redzētu, ka latvieši ir autrumslāvu tauta, tāpat kā lietuvieši. Zinātniski pierādīts(Krievijas zinātnieki), izpētot smalki latviešu, lietuviešu un austrumkrievijas krievu DNS kodus, saknes ir vienas. Igauņiem gan ne. Tātad aprobežotie nacionālisti cīnās ar senčiem:) Nepatīk krieviski runājošais brālis…. Kad piepildīsies tas, kas rakstīrs rakstā, tad sapratīs, bet būs par vēlu. Ķīnieši ir visnežēlīgākie pasaulē….Man ļoti palīdzēja viena krievu profesora lekcija, iesaku noskatīties Youtube, profesora Ždanova lekcija, atradīsiet. Ļoti cienu šo gaišo cilvēku.

    • Kiril saka:

      Pilnigi pareizi, kadreiz mongoli netika lidz shai zemei, bet kiniesi tagad var to vienkarshi izpirkt ! Kinieshi vienmer sakuma ir loti smaidigi un labi, bet ja vinu sajut ka nostiprinojushies tad var uzvesties loti nezeligi, mes to varam rezet kiniesu un Centralazijas attiecibu vesture .

    • Fricis saka:

      Dana, jums taisnība pēc būtības, taču nepareiza termonoloģija. Nevis autrumslāvu tauta, bet baltslāvu pagātne, spriežot pēc kopīgās senvalodas, no kuras pirms 2-3T g atdalījās slāvi. Ja ne brāļi, tad brālēni.

      Ģenētiskie kodi turpretī latviešiem un igauņiem ir vistuvākie. Igauņiem-somiem tie ir daudz tālāki.

      Bet no ķīniešiem sargāsimies.

      .

  4. Dana saka:


    šeit links uz profesora Ždanova lekciju par mūsu tautu iznīcināšanu
    u.c. lietām

  5. aivvv saka:

    Autors neorientējas Latvijas realitātē un raksta hipotētisku personisko vīziju.

  6. andris saka:

    Nav jau tā ka mūsu valsti izpērk tikai ķīnieši, to no viņiem ir iemācijušies krievi un nevēlas konkurenci, dikti dziļi aizskarts ir šī raksta autors, neizklausās ka to raksta šīs valsts patriots…Latvietis! Bet liela daļa patiesības ir..

  7. M aris saka:

    Gati Lasmani!Tu esi pārsitis muļkibā miltonu,tāka tu audz….
    Ļoti reāla perspektīva nakotnē,bet latvietim taču vienalga kam klanities un bučot svarku atlokus.Tagad amerikanim,vēlāk kīnietim.Kalpu tautu grūti pārtaisit par varoņiem.Priecājies latvieti,lēkā un deji,laikmetam jaunam pretīm tu eji,kā jūgu smagu brīvību tu nesi,nu tagad priecājies,vergu kārta tu esi.Gavile ,glaimo ,lien un klanies,žīdiniem roku tik pabučot manies,paslavē Stalinu,paslavē Spuri,gan jau būs labi, muti tik turi.Gan jau tev atlēks,kāds liekāks latinš,kāds kulaka teliņs,kāds rudzu statinš,ka Maskavas tētinš mums samaksās labi ,to zinām jau sen mēs ar dolāru abi.Bet vienu gan teikšu,ka tev ar laiku,būs mācities spēlēt balalaiku,diet kazačoku garmošku vīlēt un kremļa sarkano tētiņu mīlēt.Un pirmo dēlu sauktu par Vaņku,ja sieviesu kartas,tad tikai par maņku.Ja līšanā kadi škeršļi rodās tad steidzīgi tu pie Ķirķa dodies,un macies,ka vairojot mātuškas slavu,latviets var aizmirst lepnumu savu.Tākā var vecajos uzvārdos likt Maudzedunu,obamu un valdibu bijušo un esošo…nekas nemainās…

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.