Pētījums par homoseksuālās „ģimenēs” uzaugušiem bērniem

Marks Regnerus

Marks Regnerus

Kādi izaug bērni, kurus uzaudzina homoseksuālisti? Atbilde uz šo jautājumu jau vairākus gadus interesē visus.  Viendzimuma attiecību piekritēji kvēli apgalvo, ka bērniem ir pilnīgi vienalga vai viņiem ir mamma un tētis vai arī viņus audzina divi vīrieši (vai divas sievietes). Savukārt ģimenes vērtību aizstāvji, reliģiskās organizācijas, kā arī daudzi psihologi ceļ trauksmi un saka, ka bērni, kuri uzauguši homoseksuālu attiecību atmosfērā, ir psiholoģiski traumēti un dzīvē nepilnvērtīgi.

Tā kā viendzimuma partnerattiecību un vēl jo vairāk „laulību” legalizācija dažās valstīs sāka notikt salīdzinoši nesen, līdz šim nebija iespējams izdarīt no socioloģijas viedokļa objektīvus, zinātniski pamatotus slēdzienus, jo nebija vēl izauguši tādi bērni.

2010.gadā Teksasas universitātes (Ostina, ASV) socioloģijas doktors Marks Regnerus sāka savu nu jau slaveno zinātnisko pētījumu „Ar ko atšķiras izaugušie bērni, kuru vecākiem ir viendzimuma attiecības.” Savu darbu zinātnieks pabeidza pusotra gada laikā – 2012.gadā. Šī darba analīze turpinās joprojām, jo, pateicoties Mičigānas universitātei , šis darbs ir pieejams katram interesentam (http://ac.els-cdn.com/S0049089X12000610/1-s2.0-S0049089X12000610-main.pdf?_tid=b9f27086-9b96-11e2-9ebf-00000aab0f26&acdnat=1364908424_06e4aa24c5399777ab9cef8ee795a920 )

Šokējošās sekas

Pētījumā piedalījās 3000 pilngadīgi respondenti, kuru vecākiem bija viendzimuma seksuālās attiecības. Lai gan iegūtie dati bija šokējoši, kā tas arī bija sagaidāms, tomēr pirmo reizi kaut ko tamlīdzīgu pierādīja autoritatīvs zinātnieks no autoritatīvas universitātes un pats pētījums tika publicēts ne mazāk autoritatīvā izdevumā „Social Science Research”
00222_Homo_berni_petijums2
Augsts venērisko saslimstību līmenis. Saskaņā ar publicētā pētījuma datiem 25% respondentu dēļ specifiska dzīvesveida ir vai ir bijusi saslimstība ar venēriskām slimībām. Salīdzinājumam normālu ģimeņu bērniem šis rādītājs ir 8%.

Nespēja būt uzticīgiem vienam dzīvesdraugam. Un lūk arī iemesls tik augstam venērisko slimību līmenim. 40% no homoseksuālistu audzinātajiem bērniem ir iecietīgi pret laulāto neuzticību. Analoģisks rādītājs normālās ģimenēs uzaugušajiem ir 13%.

Psiholoģiskas problēmas. Lūk cits šokējošs fakts – 24% viendzimuma pāru izaudzināto bērnu nesen bija plānojuši padarīt sev galu. Salīdzinājumam līdzīgas noskaņas ir 5% heteroseksuālu vecāku uzaudzinātiem bērniem.  Tāpat jāatzīmē, ka homoseksuālistu uzaudzinātie bērni biežāk griežas pēc palīdzības pie psihologa – 19% pret 8% normālās ģimenēs uzaugušie.

Seksuāla vardarbība. 31% uzaugušo ar mammu-lesbieti un 25% uzaugušo ar tēvu-homoseksuālistu  ir bērnībā tikuši piespiesti nodarboties ar seksu pret savu gribu (tai skaitā arī ar vecākiem). Heteroseksuālo vecāku gadījumā šis skaitlis ir 8%.

Traumēta seksuālā pašidentitāte. Visbeidzot rādītājs, kas apgāž mītu par to, ka viendzimuma pāru audzināšana neietekmējot seksuālo orientāciju.  Tikai 60-70% respondentu sevi atzina par pilnībā heteroseksuāliem un tas ir pretstatā 90% normālās ģimenēs uzaugušo.

Regnerusu mēģina apklusināt

Interesant, ka tad, kad Regnerus vēl tikai gatavoja publikāciju, pret viņu tika uzsākta agresīva informatīva kampaņa. LGBT aktīvisti kategoriski pieprasīja nepieļaut pētījuma rezultātu publicēšanu. Aizgāja pat tik tālu, ka Regnerusu sāka apmelot un pieprasīja viņu atlaist no darba Teksasas universitātē. Pret Regnerusu nostājās arī vairāki viņa kolēģi.

Pēc tik agresīvas informatīvas kampaņas Teksasas universitāte izmeklēja pret viņu izvirzītās apsūdzības un rūpīgi pārbaudīja Regnerusa pētījuma datus. Papildus tika veikta pētījuma metodikas pārbaude. Gala rezultātā tika secināts, ka Regnerusa pētījums ir visaugstākās kvalitātes un atbilst visām akadēmiskajām prasībām.

Lūk Marka Regnerusa atbildes uz internetavīzes «Все Новости» uzdotajiem jautājumiem:

Kurš un kādēļ apšaubīja Jūsu pētījumu? Kurš veica izmeklēšanu un līdz kādiem slēdzieniem nonāca izmeklēšanas komisija?

Cik sapratu, Jūs interesē šeit, Teksasas universitātē veiktā izmeklēšana attiecībā uz zinātniskās ētikas ievērošanu no manas puses. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad viens Ņujorkas sabiedriskais aktīvists un blogeris iesniedza sūdzību, apgalvojot, ka es esot pārkāpis zinātnisko ētiku.  Universitātes zinātniski – pētnieciskā nodaļa veica izmeklēšanu un secināja, ka nav pierādījumu tam, ka es kaut kādā mērā būtu pārkāpis zinātnisko ētiku.

Kā Jūs skaidrojat LGBT aktīvistu uzstājīgos mēģinājumus panākt Jūsu atbrīvošanu no darba universitātē un aizliegt publikāciju?

Lieta tāda, ka ASV seksuālo minoritāšu tiesības un cīņa par viendzimuma „laulību” atzīšanu ir visai jūtīgs temats. Tieši tāpēc visi mana pētījuma tapšanas etapi bija caurspīdīgi. Bija piesaistīta arī plašsaziņas līdzekļu uzmanība. Gan es, gan darba tapšanas process bija kā zem mikroskopa.  Es jau esmu atbildējis uz mana darba kritiku žurnāla «Social Science Research» 2012.gada novembra numurā.  Visi ieinteresētie nozares speciālisti var analizēt pētījuma rezultātus un izdarīt savus secinājumus. Bet, kas attiecas uz pašiem pētījuma datiem, ko mēs publicējām, tad tie ir precīzi.

Vēl jāpiebilst, ka Regnerusa pētījumam tika veltīts viens liels raksts avīzē The New York Times. Tādējādi pasaules sabiedrība bez maz vai pirmo reizi ir ieguvusi autoritatīvus zinātnisku pētījumu datus, kas parāda to bērnu traģiskos likteņus, kurus audzina vecāki, kuriem ir homoseksuāli sakari.

Avoti:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X12000610
http://ruskline.ru/opp/2013/2/25/opublikovany_nauchnye_fakty_o_detyah_vyrosshih_v_semyah_gomoseksualistov/
http://ac.els-cdn.com/S0049089X12000610/1-s2.0-S0049089X12000610-main.pdf?_tid=b9f27086-9b96-11e2-9ebf-00000aab0f26&acdnat=1364908424_06e4aa24c5399777ab9cef8ee795a920
http://archive.imfcanada.org/default.aspx?go=article&aid=1855&tid=1

Saistītie raksti:
Homoseksuālisms ir patoloģija: https://infoagentura.wordpress.com/2013/03/10/homoseksualisms-ir-patalogija/
Norvēģija – pedofilu zeme: https://infoagentura.wordpress.com/2013/04/02/norvegija-pedofilu-zeme/

Informācijas aģentūra
/07.04.2013/

Šis ieraksts tika publicēts !!! PAR BĒRNIEM !!!, Homoseksuālisms, pedofīlija, Kat.: Medicīna, Reģ.: Anglosaksija, Veids: Analīze, versija, viedoklis. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

8 Responses to Pētījums par homoseksuālās „ģimenēs” uzaugušiem bērniem

  1. Alma saka:

    Intuitīvi nekad nešaubījos, ka rezultāti var būt tikai tādi un pat vēl sliktāki. Anormālos apstākļos nevar uzaugt psihiski normāls bērns.

    Nupat piemērs iz personīgās dzīves. Skolnieku apmaiņā uz Parīzi, kāds bērns (meitene) nokļuva tur ģimenē, kur abi “vecāki” ir vīrieši. Viņu 16 gadīgais dēla, puika, jau zināja, ka ir homoseksuāls un attiecīgi arī uzvedās.

    Iesaku uzmanīties vecākiem, kuri savus bērnus laiž uz tādām skolnieku apmaiņā. Jāpieprasa, lai viņu bērni nenonāktu ģimenēs ar nopietnām pataloģijām.

    • Vivere est cogitare saka:

      Un, pat ja tā būtu, tas būtu tikai pozitīvi, jo tā cilvēki ilgāk spētu izbēgt no neizbēgamās kataklizmas – eksponenciāla cilvēku dzimstības pieauguma (sekojoši, bads, pārapdzīvotība u.t.t.)

      • neiecietīgais saka:

        Tiešām??? ARE YOU FUCKING KIDDING ME??? varbūt vēl vajag saukli – drāzies ar savu dzimumu un glāb pasauli no pārapdzīvotības? Ej ellē, pediņ.

  2. Vivere est cogitare saka:

    Tās ir pilnīgas muļķības. Nav neviena pētījumu (nepasūtīta un nelobēta), kur tiktu pierādītā kaut kāda “abnormāla” uzvedība. Parasti, šie bērni izaug iecietīgāki un miermielīgāki, un orientācija,nav nekāda izvēle, tikai, bieži vien, ir “apjukuši” cilvēki, kā arī citi faktori.

  3. Balss saka:

    Komentē kaut kādi pidarasi un pedofīli! Nevienam normālam cilvēkam nav pieņemams šāds attiecību modelis, kur nu vēl dot bērnu, tas ir noziegums pret cilvēci……pienāks laiks un būs genocīds nevis pret tautu, bet pret jums perversie pretekļi!

  4. Ina saka:

    Oriģināllraksts ir ok, tikai teksta tulkotājam vajadzētu ieskatīties savās kļūdās, jo heteroseksuālas ģimenes ir nevis “normālas”, kā rakstā minēts, bet tradicionālas, jo arī homoseksuālas un biseksuālas ģimenes ir normālas! 🙂 Visu izsaka tikai izglītība un attīstība. Tie, kas noliek šādas ģimenes, nekad nav redzējuši, cik lieliski un “normāli” šādi bērni izaug un, protams, tas nenoliedzami ir arī atkarīgs no vecākiem.

  5. gnera saka:

    Man šķiet, ka šajā aprakstā nav īsti precīzi atpsoguļots pētījums, jo nebija aptaujātas 3000 personas no viendzimuma ģimenēm, pavisam kopā pē’tijumā piedlījās 3000 personas, pētījumā norādīts no kādām ģimenēm, cik personas

  6. arpats saka:

    Te jau var redzēt pēc komentiem ka mūsu sabiedrība ir ļoti slima….ārprāts….tāda sajūta, ka patiešām drīz izmirsim un kāda daļa vēl normālo ģimeņu tiks atstāta lai pediņiem un lezbām ražotu bērnus ….

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.