Diskusija par ASV zemiskās dabas būtību

00296_USA_printempf750-44fb2Interesanta diskusija par ASV ideoloģiski – vēsturisko būtību: Amerikāņu izredzētību (exceptionality), jeb, citiem vārdiem sakot, ASV augstprātības un iedomības idejām, ar ko tās elite ideoloģiski pamato visas agresīvās darbības pasaulē, maskējot ar tām savas patiesās, zemiski merkantilās interesītes.

Krievijas TV raidījuma “Мнение” (25.10.2013) diskusijā piedalījās Moscow Times galvenais redaktors, amerikānis Maikls Bums (Michael Bohm) , krievu žurnālists – amerikofīls Mihails Taratuta, ilgus gadus Amerikā nodzīvojušais žurnālists Konstantīns Sjomins, kā arī politologs un starptautisko notikumu analītiķis Sergejs Kurginjans. Diskusijas iemesls: ASV un Krievijas konfrontācija Sīrijas jautājumā un Krievijas prezidenta Vladimira Putina avīzē The New York Times publicēts raksts (http://www.nytimes.com/2013/09/12/opinion/putin-plea-for-caution-from-russia-on-syria.html?pagewanted=all&_r=0 ), kurā viņš atļāvās apšaubīt amerikāņu izredzētību.

Diskusijā tiek runāts par jebkuru imigrantu  specifisko psiholoģiju, kuras iemesls ir pārrautā saikne ar ierasto vidi.  Šai situācijā kā viens no līdzekļiem šo cilvēku motivācijai un stipri izteikta šādu cilvēku tieksme ir pieķerties kādiem augstākiem ideāliem, kas attaisno viņu ierašanos jaunajā vietā, atrašanos tur un darbības jaunajā mītnes zemē (tāpat viņiem ir traumēta sabiedriskā pašidentifikācija). ASV, kas gandrīz pilnībā ir imigrantu sabiedrība (vietējo iedzīvotāju (t.s.”indiāņu”) skaits, kurus ASV imigranti visnežēlīgākā kārtā iznīcināja, ir pārāk niecīgs, lai tos ņemtu vērā), ir ļoti spēcīgi izteikta imigrantu psiholoģija.

Vēsturiski, kopš pašiem ASV pirmsākumiem, kopš pirmo holandiešu ieceļotāju laikiem, ASV imigranti sevi stiprināja, mierināja un saliedēja ar domu, ka viņi ir izredzētie, kuri ir atbraukuši uz „apsolīto zemi”, uz „Jauno Jeruzalemi”, lai celtu „Pilsētu Kalnā” [tāda, kura paceļas virs citām]. Šī ideja iedvesmoja ASV imigrantus uz visdažādākajām darbībām, tai skaitā uz visnežēlīgākajām un vispretīgākajām, un šāda tipa idejas ir cauraudušas visu ASV sabiedrību un dažādās mutējošās formās ir spēkā joprojām.

ASV izredzētības ideja ir galvenais ASV sabiedrības balsts bez kuras ASV sabiedrība vispār nespēj pastāvēt un no tās izriet arī amerikāņu iedomība un nekaunība, agresīvi uzbāžoties citiem un uzspiežot savu lietu kārtību. Pašreizējā ASV šīs izredzētības idejas ir prasts aizsegs visparastākajam merkantilismam un savu interešu realizēšanai uz visas pārējās pasaules rēķina. Pati ASV ciniski spļauj virsū pašu deklarētajiem demokrātijas, tiesiskuma, taisnīguma  u.c. principiem ar kuriem attaisno savu visdažādāko veidu agresiju pret citiem.

Informācijas aģentūra
/19.12.2013/

Šis ieraksts tika publicēts Reg.: Latvija, W: SERGEJS KURGINJANS. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Diskusija par ASV zemiskās dabas būtību

  1. miltons saka:

    Un kad es cieraugu KURGINJANU ,tad redzu no kuras D”irsas k’ajas aug.Amerikas iece’lot’aju uzved’ibas “‘kodeks”‘ne ar ko nea’s’kiras no Latvijas “‘investoru-“Nekust’amo “Ipa’sumu “‘laim’igo ieguv’eju darb’ib’am patreiz. Tikai tagad tas notiek ar mums-Latvie’siem.Aiz visa t6’a sl’epjas mazs v’iri’n’s ar garu b’ardu un katli’nu galv’a,kas ar’i ir “‘patiesais vain’igais.

  2. miltons saka:

    Raksts ir gal’igs me’sls un var’erjiet to NEpublic’et, jo nesatur b’ut’ibu.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.